Ήρθε και το Ubuntu Cinnamon Remix

Το περίεργο είναι πως αν και έχει περάσει αρκετό διάστημα από την εμφάνιση και καθιέρωση του Unity, σαν βασικού desktop του Ubuntu, εν’ τούτοις ακόμα υπάρχουν τριβές, ενστάσεις και παράπονα από χρήστες, σχετικά με αυτό.
Την έλλειψη δηλαδή χρηστικότητας, παραγωγικότητας και ταχύτητας που πρέπει να έχει κάποιο desktop. Ίσως αυτό να στέκει ως κάποιου σημείου, μιλώντας κυρίως για πιο νέους χρήστες, όπου το mouse είναι το μοναδικό και αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινή χρήση του υπολογιστή τους.
Βέβαια αν το δει καποιος από όλες τις πλευρές το Unity, είναι ένα από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) περιβάλλον για οθόνες αφής και κατά την άποψη μου πολύ πιο μπροστά από αυτά των Android, iOS, WindowsPhone8.

Αν μάλιστα ισχύουν, κάποιες πληροφορίες, τότε μάλλον στην έκδοση 14.04 του Ubuntu η Canoniical, επίσημα εκτός βέβαια του Unity, θα υποστηρίζει το περιβάλλον του LXDE και αυτό επειδή στο συγκεκριμενο περιβάλλον μπορεί να δουλεύει το dash και launcher.
Όπως και να έχει οι επιλογές δεν μας λείπουν και κακά τα ψέματα, το Ubuntu έχει δημιουργήσει μια πολύ εύχρηστη βάση ως πλατφορμα.

Έτσι μετά το Ubuntu GnomeShell Remix, έκανε την εμφάνιση του μια ακόμα εκδοση Ubuntu, έχοντας όμως ως προεπιλεγμένο περιβάλλον αυτό του Cinnamon.
Την ανάπτυξη της επιμελείται ο προγραμματιστής Robert Bennett, έχοντας σαν στόχο να παραμείνουν οι χρήστες στο Ubuntu και να μην στραφούν στο Mint, τ’ οποίο ως γνωστόν έρχεται με μια βασική έκδοση έχοντας ως προεπιλεγμένο το Cinnamon desktop.
Προσφέρει out of box, υποστήριξη για Flash Adove, καθώς και όλα τα multimedia codecs, χωρίς να χρειάζεται δηλαδή, να τα εγκαταστήσει ο χρήστης.

Μπορείτε να κατεβάσετε την διανομή, κατά τ’ άλλα είναι ένα κανονικό Ubuntu, με τις γνωστές εφαρμογές του.
Θα το κάψετε σε ενα dvd δισκάκι η σε κάποιο usb στικ. Διαθέσιμη σε 32b και 64b.

The post Ήρθε και το Ubuntu Cinnamon Remix appeared first on OSArena.